Türkiye’nin yerli illeri belli oldu! İstanbul'da İstanbullu yok, Urfa’da sadece Urfalılar…

TÜİK tarafından Türkiye'nin en yerli illeri açıklandı. Öne çıkan verilere göre, Şanlıurfa, yerli nüfus oranıyla zirvede yer alırken, İstanbul'da yerli İstanbullu neredeyse yok denecek kadar az. İşte detaylar…

Türkiye’nin yerli illeri belli oldu!  İstanbul'da İstanbullu yok, Urfa’da sadece Urfalılar…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), illerin yerli nüfus oranlarını açıkladı ve bu veriler, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayanların kökenleri hakkında ilginç bilgiler sunuyor. Özellikle büyük şehirlerde yerli nüfus oranlarının düşük olduğu dikkat çekiyor. Peki, Türkiye’nin en yerli illeri hangileri? İşte ayrıntılar.

ŞANLIURFA ZİRVEDE

Yerli nüfus oranlarının en yüksek olduğu iller arasında Şanlıurfa, Adıyaman ve Ağrı gibi iller öne çıkıyor. Şanlıurfa, yüzde 93.56 ile en yüksek yerli nüfus oranına sahipken, Adıyaman da yüzde 93.48 ile hemen arkasında yer alıyor.

İSTANBUL’DA İSTANBULLU YOK

Öte yandan, Türkiye'nin büyük şehirlerinde, özellikle Ankara ve İstanbul'da yerli nüfus oranları oldukça düşük. Ankara'da bu oran yalnızca yüzde 28.86, İstanbul'da ise yüzde 14.30 gibi dikkat çekici bir seviyede. 

ŞANLIURFA’NIN KOMŞU İLLERİNİN YERLİ NÜFUS ORANLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Şanlıurfa’nın komşu illerinin yerli nüfus oranları dikkat çekiyor. Diyarbakır, yüzde 84.84 ile önemli bir yerli nüfus oranına sahipken, Şanlıurfa'nın kendi oranı yüzde 93.56 ile en yüksek değere ulaşıyor. Adıyaman ise yüzde 93.48 ile hemen ardından geliyor. Gaziantep, yüzde 65.31 ile daha düşük bir orana sahipken, Mardin’in yerli nüfus oranı yüzde 88.00 olarak kaydediliyor. Bu veriler, bölgedeki yerli nüfusun dağılımını gözler önüne seriyor.

 

Türkiye’nin yerli illeri belli oldu! İstanbul'da İstanbullu yok, Urfa’da sadece Urfalılar…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.